luni, 6 iulie 2015

Banca (Ne)Romaneasca - un lup in haine de oaie!

Banca Romaneasca are capital preponderent grecesc ( peste 90% din actiuni ). Deci, profitul acestei banci, merge peste granitele Romaniei, in Grecia ( GRECIA - o tara de altfel falimentara, care nemaistiind cum sa faca rost de lichiditati, s-a gandit sa-si faca de cap prin Romania deschizand banci care au vandut produse si servicii toxice romanilor.Aceste banci sunt: Banca (Ne)Romaneasca, Alpha Bank, Pireus Banck si Bankpost )
Revenind la discutie, stau si ma intreb daca un om de afaceri potent financiar din Romania si-ar dori sa deschida o banca intr-o alta tara, de exemplu in Germania sa spunem, si sa numeasca aceasta banca '' Banca Germana '', ea avand capital romanesc, credeti ca autoritatile din aceasta tara i-ar permite sa foloseasca aceasta denumire? Raspunsul este bine-nteles, NU! Este evident ca avem de-a face de la bun inceput cu ceea ce in specialitate se numeste marketing inselator. Banca Romaneasca nu este de fapt o banca romaneasca, este o banca cu capital strain, respectiv grecesc.
Persoanele care consuma produse si/sau servicii romanesti, au fost ademenite sa creada ca aceasta banca este romaneasca. Cunoasteti expresia '' Consumand produse romanesti, dati de munca romanilor!''. Asa este! Somajul in Romania s-ar reduce daca oamenii ar consuma mai multe produse romanesti in locul celor produse in alte tari si importate in Romania. Sunt multe persoane care consuma si folosesc produse romanesti ( au acasa un frigider Arctic, masina pe care o conduc este Dacia Logan, folosesc produsele cosmetice ale firmei Farmec din Cluj ) si nu este nimic rau in asta!. Pornind de la acest principiu ( '' Folosind produse romanesti, dati de munca romanilor '') persoanele care au trecut pragul Bancii Romanesti crezand ca este intr-adevar o banca romaneasca, au fost inselate!
Poate ca multi clienti nu au mers la BRD Groupe Societe Generalle, pentru ca este banca cu capital francez, sau nu au mers la ING Bank sau la VolksBank, evident, fiind banci straine. Au mers la Banca Romaneasca, cu increderea ca este o banca romaneasca, ce cunoaste nevoile si specificul romanilor.
In concluzie, Banca (Ne)Romaneasca, reprezina o minciuna si un fals pornind insasi de la sigla si denumirea sa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu